Εξωγενές Τμήμα Πληροφορικής - Managed ICT

Managed ICTΦανταστείτε ένα τμήμα πληροφορικής με σημαντική εμπειρία, εξαιρετική τεχνογνωσία και ανεξάντλητους πόρους. Δεν θα ήταν το κόστος συντήρησης μιας τέτοιας ομάδας εξαιρετικά σημαντικό για μία μικρομεσαία επιχείρηση;

Πολλές εταιρίες, σαν τη δική σας, χρησιμοποιούν πλέον την υπηρεσία του «εξωγενούς τμήματος πληροφορικής» και ενώ ικανοποιούν τις ανάγκες τους, αποφεύγουν παράλληλα το κόστος και το ρίσκο που απαιτεί η συντήρηση ενός εσωτερικού τμήματος.

Είναι αυτονόητο ότι όλες οι επιχειρήσεις χρειάζονται ένα παραγωγικό περιβάλλον εργασίας. Εκμεταλλευτείτε αυτή την ευκαιρία επικοινωνήστε μαζί μας και καλύψτε με το ελάχιστο δυνατόν κόστος:

  • • Την σχεδίαση, μελέτη, διαχείριση και υλοποίηση έργων πληροφορικής
  • • Τα καθημερινά τεχνικά σας προβλήματα
  • • Τα προχωρημένα και πολύπλοκα τεχνικά σας θέματα
  • • Τις απαραίτητες συμβουλευτικές υπηρεσίες
  • • Την διαχείριση της επικοινωνίας με λοιπούς συνεργάτες πληροφορικής

 

Η ομάδα μας σας προσφέρει πλέον την υπηρεσία τεχνικής υποστήριξης με τρείς (3) διαφορετικούς τρόπους και με την επιλογή τριών (3) εναλλακτικών επιλογών κοστολόγησης.

Έχουμε μια ευέλικτη ομάδα επαγγελματιών πληροφορικής και οι τεχνικοί που θα σας υποστηρίζουν θα έχουν εμπειρία μεγαλύτερη των τριών (3) ετών, ενώ ο υπεύθυνος που θα σας αναλάβει μεγαλύτερη των εννέα (9). Όλοι μας οι συνεργάτες ελέγχονται από τον υπεύθυνο που σας αναλαμβάνει ενώ παράλληλα συμμετέχετε στην αξιολόγηση των υπηρεσιών μας.

Απευθυνόμαστε αποκλειστικά σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που επενδύουν στην ποιότητα και την αξιοπιστία. Υιοθετούμε ένα πρωτοποριακό μοντέλο διαχείρισης πόρων και έτσι είμαστε σε θέση να σας προσφέρουμε τις αποδοτικότερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες.

Άρθρα, εκπομπές, βίντεο και πληροφορίες σχετικά με τους ανθρώπους που θα ασχοληθούν με τις ανάγκες και τα προβλήματα σας μπορείτε να βρείτε εδώ

Τεχνική υποστήριξη στο χώρο σας

Αποτελεί την πιο κλασσική μέθοδο υποστήριξης όπου ο τεχνικός έρχεται στο χώρο σας προκειμένου να λύσει το τεχνικό σας πρόβλημα ή να σας βοηθήσει σε κάποια εγκατάσταση λογισμικού/υλικού.

Τηλεφωνική τεχνική υποστήριξη ή μέσω chat

Η πρώτη επαφή με τον τεχνικό που μπορεί να οδηγήσει και στη λύση του προβλήματος χωρίς την ανάγκη να παρευρεθεί στο χώρο σας. Παραδείγματα αποτελούν η καθοδήγηση χρηστών στη χρήση προγραμμάτων και προβλήματα που μπορούν να λυθούν με απλές και κατανοητές κινήσεις από τον ίδιο το χρήστη.

Αντιμετώπιση προβλημάτων μέσω internet με τη χρήση εφαρμογών απομακρυσμένης πρόσβασης

Ο τεχνικός συνδέεται στην εταιρία σας με τη χρήση κατάλληλου λογισμικού και αποκτά πρόσβαση στην οθόνη του υπολογιστή ή διακομιστή (server) σας. Έτσι μπορεί να πραγματοποιήσει τις κατάλληλες ενέργειες για να ικανοποιήσει το αίτημα σας. Βασικό πλεονέκτημα της υπηρεσίας αποτελεί ο χρόνος ανταπόκρισης του τεχνικού που μπορεί, σε κάποιες περιπτώσεις, να είναι και άμεσος.

Εμπειρία τεχνικού > 3 χρόνια

Προκειμένου να διασφαλίσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών μας, φροντίζουμε όλοι οι τεχνικοί που σας υποστηρίζουν, πέρα από τις γνώσεις τους, να έχουν και εμπειρία μεγαλύτερη των 3 ετών.

Εμπειρία υπευθύνου > 9 χρόνια

Είναι αυτονόητο ότι ο υπεύθυνος που σας αναλαμβάνει, έχει τις απαραίτητες γνώσεις και εμπειρία προκειμένου να αντιλαμβάνεται και να ικανοποιεί τα τεχνολογικά ζητήματα που σας απασχολούν.

Δυνατότητα επιλογής τρόπου κοστολόγησης

Σας δίνουμε τη δυνατότητα επιλογής τριών διαφορετικών τρόπων κοστολόγησης, έτσι ώστε να είστε σε θέση να προσαρμόζετε τις υπηρεσίες και το κόστος με βάση τις δικές σας απαιτήσεις.

Συμβουλευτικές υπηρεσίες & εκτίμηση ετήσιου προϋπολογισμού ΙΤ

Η ομάδας μας μπορεί να σας συμβουλέψει και να σας βοηθήσει να υπολογίσετε τον ετήσιο προϋπολογισμό ΙΤ της εταιρίας σας, με βάση το κόστος της ήδη εγκατεστημένης βάσης και τις υπηρεσίες προς υλοποίηση.

  Χρονοχρέωση Προπληρωμένος Πακέτο Managed ICT
Τεχνική Υποστήριξη ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ(1)
Τηλεφωνική Τεχνική Υποστήριξη OXI ΝΑΙ ΝΑΙ
Εξ αποστάσεως (internet) Τεχνική Υποστήριξη OXI ΝΑΙ ΝΑΙ
Συμβουλευτικές Υπηρεσίες & εκτίμηση ετήσιου προϋπολογισμού ΙΤ OXI ΝΑΙ ΝΑΙ
Διαχείριση Έργου OXI ΝΑΙ ΝΑΙ(2)
Ανάλυση Σχεδίαση / Ψηφιακής υποδομής OXI ΝΑΙ ΝΑΙ(2)
Χρονοχρέωση ΝΑΙ ΝΑΙ OXI
Ανταπόκριση ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΒΑΣΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ(3)
    Αγορά Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
  • (1) Δεν περιλαμβάνει υλοποιήσεις νέων διακομιστών (servers) και γενικότερα νέων υπηρεσιών που απαιτούν απασχόληση μεγαλύτερη των 2 ωρών συνολικά. Παράδειγμα αποτελεί η εγκατάσταση ενός νέου Mail Server, ενώ η εγκατάσταση μιας εφαρμογής MS Office καλύπτεται. Ότι αποτελεί διαφορετικό έργο κοστολογείται ανάλογα με την περίπτωση και σε συνεννόηση πάντοτε με τον πελάτη.
  • (2) Δεν περιλαμβάνει την ανάλυση, σχεδίαση και διαχείριση νέων λύσεων. Αυτό αποτελεί διαφορετικό έργο και κοστολογείται ανάλογα με την περίπτωση και σε συνεννόηση πάντοτε με τον πελάτη. Παράδειγμα τέτοιου είδους εξαίρεσης αποτελεί η επανασχεδίαση, διαχείριση και υλοποίηση νέας μηχανογραφικής υποδομής.
  • (3) Υπάρχει μια δοκιμαστική περίοδος 2 μηνών όπου ο πελάτης απολαμβάνει και αξιολογεί τις υπηρεσίες μας σε ένα προσυμφωνημένο κόστος, χωρίς τη χρήση σύμβασης, και με έκπτωση που φθάνει μέχρι και 20% σε σχέση με τη τελική προσφορά.
Περιγραφή Κόστος Ελάχιστη Χρέωση
Τεχνική Υποστήριξη 60€/ώρα 2 ώρες
Τηλεφωνική Τεχνική Υποστήριξη 40€/ώρα 30 λεπτά
Εξ αποστάσεως (internet) Τεχνική Υποστήριξη 40€/ώρα 30 λεπτά
Προαγορά 20-40 ώρες Έκπτωση 25% Όπως παραπάνω
Προαγορά 40+ ώρες Έκπτωση 35% Όπως παραπάνω
Πακέτο Managed ICT Aπο 300€ (ενδεικτικό για εταιρία 6-10 Η/Υ) Δ/Υ